Κανελονια μπολονεζ

DSC07725Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών σήμερα και φυσικά δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω ως φανατικός λάτρης των ζυμαρικών.
Σήμερα θα σας φτιάξω κανελόνια με ένα διαφορετικό τρόπο, αντί για κιμά βάζω μοσχάρι κοκκινιστό και μπεσαμέλ…

Υλικά

  • 500γρ. Ελιά
  • 500γρ. ντοματάκι κονσέρβα
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σφηνάκι ημίγλυκο ροζέ κρασί
  • μπεσαμέλ
  • πεκορίνο
  • παρμεζάνα
  • ζωμό βοδινό
  • αλατοπίπερο

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια ώστε να μαγειρευτεί καλυτέρα, πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα. Στην κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λαδί το λιωμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας, αφήνουμε να τσιγαριστεί και σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί αλατίζουμε το κρέας και ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, τη σάλτσα, το ζωμό, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το ψιλοκόψουμε. Μέχρι τότε ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Ξεχωρίζουμε το κρέας από τη σάλτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με μεγάλο μαχαίρι και το βάζουμε σε πιάτο προσθέτοντας λίγη απ’ την μπεσαμέλ. Αναμειγνύουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με την σάλτσα. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια.
Και αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό στο πυρεξ. Για πρώτη στρώση βάζουμε το μείγμα της μπεσαμέλ, δεύτερη τα κανελόνια και τελειώνουμε την τρίτη στρώση με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τέλος σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για περίπου 40’ αναλόγως το φούρνο

DSC07700il_340x270.386588533_6bmq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s